Over ons

We zochten een plek om tabletopgames te kopen, verkopen en liefst ook spelen. Zo’n plek was er nog niet. Dus creëerden we ‘m zelf. 

Het begon allemaal met een webshop aan thuis, maar die groeide al snel uit z’n voegen. Daarom huurden we in 2018 een pand. Er kwam een spellenclub bij en een ‘afhaalfunctie’ voor de webshop. Dat beviel. Zelfs zó goed, dat we in 2021 de stap maakten naar een echte winkel in het centrum van Zwolle. Mét ruimte voor extra speeltafels. 

Tevens: vrijplaats en stapsteen voor thuiszittende jongeren met ASS/ADHD die weer hun plek willen vinden in de maatschappij. Ze doen bij ons dagbesteding, zijn vrijwilliger, treden op als verkoper en nemen deel aan activiteiten. Hierin werken we nauw samen met Buitensporig Zorg en Slimme Streken, twee andere initiatieven van Taru. In 2020 won Taru hiermee een IGNITE-Award voor sociaal ondernemers.

Lees verder >>

Opper-spelletjesnerds

 • Taru - creatief brein

  Ik zorg voor de verbinding met Buitensporig Zorg en ontwikkel onze werkwijze verder in Slimme Streken.

  In 1999 speelde ik mijn eerste RPG. D&D 3.0 en ik was gelijk verkocht. In 2009 begon ik als begeleider van thuiszittende jongeren en al snel ging ik mijn hobby ook inzetten in mijn werk. ‘Mijn’ jongeren wilden veel niet, maar wél roleplayinggames leren spelen.

  Met The Fantasy Realm heb ik letterlijk werk gemaakt van mijn hobby. Voor mijzelf én voor jonge thuiszitters die voor ons wél de deur uit komen. En die daarmee de eerste stap zetten naar zinvol werk.

  Lees verder >>
 • Lennart - shopkeeper

  No nonsense en vriendelijk (meestal). Ik zorg dat alles in en om de winkel op rolletjes loopt.

  We hebben als mens allemaal een gemeenschap nodig om gezond en gelukkig te zijn. Contact met gelijkgestemden. Ik vond en vind dat in de RPG-gemeenschap en ik ben er trots op dat ik dit nu met veel meer mensen kan delen.

  Klanten, clubleden, thuiszittende jongeren die bij ons dagbesteding doen… iedereen is even welkom. Samen maken we de wereld elke dag weer wat mooier en menselijker.

  Lees verder >>